Νέο online σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών



Θα τεθεί υπό δοκιμή μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να κριθεί αν θα εφαρμοστεί από φέτος ή όχι
 
Μηχανογραφικό. .. μακράς διαρκείας με online κατάθεση από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι να εξοικονομήσει κονδύλια αλλά και να ικανοποιήσει τους υποψηφίους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τάχθηκε (στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης) υπέρ του ισχύοντος συστήματος, δηλαδή της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων μέσα στον Ιούλιο, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τον Ιούνιο.
Βέβαια, κατά τη δημόσια διαβούλευση, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Πανάρετος είχε προτείνει η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου να γίνεται την άνοιξη, πριν από τις Πανελλήνιες Eξετάσεις του Μαΐου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το αμέσως προσεχές διάστημα θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι του νέου online συστήματος, ενώ θα γίνουν και δοκιμές, από την επιτυχία των οποίων θα κριθεί εάν θα εφαρμοστεί από φέτος.
Ειδικότερα, το νέο online σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών δελτίων θα δοκιμαστεί μέσα στον Απρίλιο. Μέσω του συστήματος ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να φτιάχνει το μηχανογραφικό του δοκιμάζοντας διάφορους συνδυασμούς επιστημονικών πεδίων, χωρίς όμως να το καταθέτει. Η οριστική κατάθεση του δελτίου θα γίνεται μέσα σε πέντε, το πολύ, ημέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, η οποία συνήθως γίνεται μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου. Ουσιαστικά, δηλαδή, με το νέο σύστημα η κατάθεση των μηχανογραφικών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.
Ετσι, κάποιος υποψήφιος που έχει το δικαίωμα να δηλώσει τρία ή τέσσερα επιστημονικά πεδία (π. χ. ένας υποψήφιος Θετικής Κατεύθυνσης ή Τεχνολογικής που επέλεξε να εξετασθεί στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για να διεκδικήσει μία θέση σε οικονομικά τμήματα) μετά την ανακοίνωση των βαθμών θα μπορεί να καταλήξει στα δύο επιστημονικά πεδία που πρέπει να δηλώσει, εφ' όσον έχει δει τα μόριά του σε κάθε επιστημονικό πεδίο.
Νωρίτερα οι βάσειςΗ online διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακοινωθούν πιο γρήγορα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Με το ισχύον σύστημα οι βάσεις ανακοινώνονται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Επίσης, θα γίνει εξοικονόμηση κονδυλίων, καθώς δεν θα χρειαστεί να πληρωθούν επιπλέον χρήματα σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται τον Ιούλιο για τη συγκέντρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους.
Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται η πρόταση, οι απόφοιτοι του 2009 και του 2010, που θέλουν φέτος να διεκδικήσουν χωρίς εξετάσεις το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ, να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία τον Μάιο ή τον Ιούνιο και αυτό να παγιωθεί. Κι αυτό διότι κρίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος οι απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο για την κατάθεση του μηχανογραφικού τους, επιβαρύνοντας τον φόρτο των ημερών που προκύπτει από τα μηχανογραφικά των υποψηφίων, που μετείχαν στις Πανελλήνιες Eξετάσεις΄.
Από 'Καθημερινή'

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν γράφουμε έκθεση