Μικρά «μυστικά» για την ορθή επιλογή σχολής

Γρίφος για γερούς λύτες αποδεικνύεται για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Eξετάσεων κάθε χρονιάς και τους γονείς τους η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου.
Κάθε χρονιά, άλλωστε, γίνονται αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών, αλλά και στα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι πριν καταθέσουν το μηχανογραφικό τους.
Ενδεικτικά, όπως ανέφεραν στην «Κ» τα στελέχη της εταιρείας ORIENTUM - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας κ. Νίκος Παυλάκος και Σπύρος Μιχαλούλης (εκδίδουν ετησίως και τον Οδηγό «Πάμε... Πανεπιστήμιο»), ορισμένα φετινά «μυστικά» για τη σωστή επιλογή σχολής είναι τα ακόλουθα:
- Οι απόφοιτοι του Tμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος) μπαίνουν στον κλάδο ΠΕ 09 Οικονομολόγων και εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
- Οι απόφοιτοι του Tμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (ΤΕΙ Καβάλας) μπορούν να υπογράφουν Εργα Γεωτρήσεων (κατηγορίας ΤΕΙ).
- To Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) εγγράφει τους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης στην κατηγορία των Μηχανολόγων Μηχανικών.
- Οι απόφοιτοι του Tμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Αιγαίου, εφ’ όσον επιλέξουν την κατεύθυνση Χρηματοοικονομική Μηχανική, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
- Οι απόφοιτοι του Tμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Αιγαίου δεν εγγράφονται στο ΤΕΕ.
- Οι απόφοιτοι Τμημάτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας φέρουν τον τίτλο του Κοινωνιολόγου. Αν όμως μετεγγραφούν στο τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας, που αντιστοιχίζεται, κατοχυρώνουν τον επαγγελματικό τίτλο του Φιλολόγου.

Από 'Καθημερινή'

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν γράφουμε έκθεση