Οι Δηλώσεις της Διαμαντοπούλου για τους φετινούς εισακτέους

«Ο,τι χρειάζεται να ξέρουν οι διαγωνιζόμενοι και οι καθηγητές το γνωρίζουν. Ο αριθμός των εισακτέων δεν έχει καμία σχέση με τις εξετάσεις». Αυτό δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε για τη «σιωπή» του υπουργείου σχετικά με τις θέσεις που διατίθενται εφέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Είναι η πρώτη χρονιά που πέντε ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στις οικογένειες των υποψηφίων αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς οι πληροφορίες περί δραστικής περικοπής του αριθμού των εισακτέων, εναλλάσσονται με εκείνες για «ανώδυνες» μειώσεις στον αριθμό των θέσεων που προσφέρονται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Την ίδια στιγμή να «μην θυσιάσει στο βωμό των περικοπών και τον ευαίσθητο θεσμό πανελλαδικών εξετάσεων» καλεί το υπουργείου Παιδείας με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας:


- Μειώνει τον συνολικό αριθμό των εξεταστικών κέντρων εξαναγκάζοντας τους μαθητές σε μετακινήσεις.

- Καταργεί τα εξεταστικά κέντρα των εσπερινών σχολείων εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους μαθητές να εξετάζονται το πρωί.

- Καταργεί τα περιφερειακά εξεταστικά κέντρα των μαθητών με αναπηρία και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών που συμμετέχουν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τους υποψήφιους της τελευταίας κατηγορίας έχουν οριστεί εξεταστικά κέντρα μόνο στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Από: Το Βήμα

Μα, που ζείτε κα Διαμαντοπούλου;
Και, κυρίως, που νομίζετε πως απευθύνεστε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν γράφουμε έκθεση