Καταργούνται τα διαπολιτισμικά Σχολεία


Στις πολυπολιτισμικές περιοχές της Αττικής, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, τα διαπολιτισμικά σχολεία έχουν σκοπό την υποδοχή αλλοδαπών μαθητών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για την ομαλή ένταξη των μαθητών στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία. Παρά τη γνωστή έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του σχολείου, διογκώνοντας την πόλωση και «κλείνοντας τα μάτια» στις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες. 
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει τους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις, που αποσκοπούν στην κατάργηση του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθηνών. Τα πλησιέστερα διαπολιτισμικά σχολεία βρίσκονται στο Ελληνικό και το Ζεφύρι, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής. Μόνο το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο του Αγίου Παντελεήμονα έχει 200 μαθητές, από τους οποίους οι 18 είναι ελληνικής καταγωγής και οι υπόλοιποι προέρχονται από 24 διαφορετικές χώρες.
Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τονίζει πως «λειτουργούν έξι Τάξεις Υποδοχής καθώς και άλλα προγράμματα, που αποσκοπούν στην απρόσκοπτη ένταξη των μεταναστευτικής καταγωγής παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, που ενδεχομένως συναντούν στη μάθησή τους. Συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Αιγαίου και Ιωαννίνων όπως και με φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ, οι Γιατροί του Κόσμου, το υπουργείο Πολιτισμού-Διάδρασις (πρόγραμμα Άγονη Γραμμή), το Βρετανικό Συμβούλιο, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας κ.ά.».
Από: alfavita.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν γράφουμε έκθεση